SIS dezminte falsurile ce vizează mass-media și condamnă tentativele de denigrare a instituției

  • 17 Octombrie 15:52
SIS dezminte falsurile ce vizează mass-media și condamnă tentativele de denigrare a instituției

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) dezminte informația apărută în spațiul public potrivit căreia instituția ar fi emis un ordin care vizează sursele mass-media naționale și o califică ca fiind o încercare de denigrare a instituției.

Potrivit Serviciului de presă al SIS, informația nu corespunde realității, iar obiectivul aparent al diseminării acesteia este de a afecta imaginea și credibilitatea instituției.

„Adresa de pe care ar fi fost expediată informația nu este asociată Serviciului, fiind inventată pentru a induce în eroare jurnaliștii. În această ordine de idei, condamnăm orice încercări de denigrare și dezaprobăm manifestările de implicare a Serviciului în dispute cu substrat politic. SIS își reafirmă hotărârea de a menține neutralitatea și echidistanța în activitatea cotidiană, fiind concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale, care privesc exclusiv securitatea națională, cu respectarea strictă a legii”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Recent, pe adresele mai multor surse mass-media a parvenit un „așa zis ordin SIS care prevedea controale la sursele de informare”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer fragmentat
Umiditate:50 %
Vint:5,14 m/s
Fri
7
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău