Reacția SIS la declarațiile privind implicarea instituției în scoaterea din țară a lui Ștefan Gațcan

  • 02 Iulie 2020 09:17
Reacția SIS  la declarațiile privind implicarea instituției în scoaterea din țară a lui Ștefan Gațcan

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a venit cu o reacție la declarațiile privind implicarea instituției în scoaterea din țară a deputatului Ștefan Gațcan.

„Instituția neagă categoric și respinge cu fermitate insinuările și interpretările privind activitatea sa. Astfel, condamnăm orice încercări de denigrare și dezaprobăm manifestările de includere a Serviciului în dispute cu substrat politic – stări ce afectează imaginea și credibilitatea instituției”, se arată în comunicatul SIS. 

De asemenea, SIS menționează că „monitorizează informația parvenită în legătură cu posibilele tentative de corupere a înalților demnitari de stat și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării veridicității informațiilor prezentate, precum și acordă suport, potrivit competențelor, în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamate”.

Primarul orașului Bălți, dar și lider al Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, susține că Ștefan Gațcan a fost scot în seara de miercuri, 1 iulie, din țară. De scoaterea acestuia din țară s-ar fi ocupat SPPS și SIS.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău