Siria: Lovituri ale aviației israeliene în apropiere de Damasc

  • 02 Decembrie 2023 08:40
Siria: Lovituri ale aviației israeliene în apropiere de Damasc

Armata israeliană a efectuat lovituri nocturne sâmbătă dimineața în apropierea capitalei Siriei, Damasc, a anunțat Ministerul sirian al Apărării, relatează Agerpres.

Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG care dispune de o vastă rețea de surse în Siria, a declarat pentru AFP că aviația israeliană a lovit "ținte ale Hezbollah" în cartierul Sayyida Zeinab, situat în sudul Damascului.

La fața locului au fost trimise ambulanțe după aceste lovituri, a adăugat el.

Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene în Siria vecină de la începutul războiului civil în această țară în 2011, țintind poziții ale armatei siriene și ale grupurilor afiliate Iranului, cum ar fi Hezbollahul libanez.

Aceste lovituri s-au înmulțit de la începutul, pe 7 octombrie, războiului dintre Israel și Hamasul palestinian în Fâșia Gaza, declanșat de un atac sângeros al mișcării islamiste pe teritoriul israelian.

Aeroportul din Damasc a fost din nou ținta atacurilor aeriene israeliene, care l-au avariat duminica trecută. Raiduri pe aeroporturile din Damasc și Alep (nord) pe 12 și 22 octombrie au scos din funcțiune aceste două infrastructuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău