Siria | 15 rebeli au murit în atacuri aeriene ale Rusiei în nord-vestul țării (OSDO)

  • 03 Iulie 2019 12:41
Siria | 15 rebeli au murit în atacuri aeriene ale Rusiei în nord-vestul țării (OSDO)

Cincisprezece rebeli au murit marți în atacuri aeriene ale Rusiei într-o regiune care nu se află sub controlul regimului de la Damasc, în nord-vestul Siriei, a transmis Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP, preluata de Agerpres.

Aviația rusă a luat ca țintă un post militar al rebelilor în satul Madaya, în sudul provinciei Idlib, conform OSDO.

Cincisprezece membri ai forțelor proregim și patru jihadiști și rebeli au fost de asemenea uciși în timpul unor confruntări la marginea provinciei, a mai transmis OSDO.

Această regiune, care cuprinde o mare parte din provincia Idlib, precum și sectoare din provinciile vecine Hama, Alep și Latakia, a făcut obiectul unui acord în 2018 între Ankara, susținătoare a rebelilor activi în zonă, și Moscova, menit a crea o 'zonă demilitarizată', dar care nu a fost niciodată aplicat în integralitate.

De la sfârșitul lunii aprilie, regimul de la Damasc și aliatul său rus și-au intensificat atacurile asupra acestei regiuni, omorând peste 500 de civili, conform OSDO, care dispune de o rețea largă de surse în Siria.

Atacurile de marți au survenit la o zi după cele derulate de SUA, vârf de lance al coaliției internaționale antijihadiste, împotriva unor lideri ai grupării Hurras al-Din (HAD), legată de Al-Qaida, în aceeași regiune.

Declanșat de reprimarea manifestațiilor, conflictul din Siria a atras implicarea mai multor actori regionali și internaționali, în afară de grupurile jihadiste. Războiul a făcut peste 370.000 de morți și a dus la strămutarea a milioane de persoane.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău