Siria: Președintele Bashar al-Assad promite să continue lupta împotriva terorismului

  • 07 Iunie 2016 17:57
Siria: Președintele Bashar al-Assad promite să continue lupta împotriva terorismului

Președintele sirian Bashar al-Assad s-a adresat marți noului Parlament, care și-a preluat funcțiile după alegerile legislative ce au avut loc la 13 aprilie în teritoriile controlate de regim, relatează AFP.

'Poporul sirian a surprins încă o dată lumea prin participarea sa excepțională la scrutin și prin numărul considerabil de candidați', a declarat președintele sirian. El a promis să continue ceea ce a numit războiul Siriei împotriva terorismului, după mai mult de cinci ani de conflict cu insurgenții.

"Războiul nostru împotriva terorismului continuă', a afirmat Assad în discursul rostit în parlament și difuzat de televiziunea de stat, menționează Reuters.

'Așa cum am eliberat Tadmur (Palmira) și înainte multe alte zone, vom elibera fiecare inch din Siria din mâinile lor. Singura noastră opțiune este victoria, altfel Siria nu va continua', a subliniat președintele sirian.

Partidul Baas, la putere de mai mult de o jumătate de secol în Siria, și aliații săi au obținut majoritatea celor 250 de locuri, potrivit rezultatelor oficiale. Nivelul de participare la vot a fost oficial de 57,56% , potrivit comisiei electorale citate de agenția oficială Sana.

Aceste alegeri au fost considerate 'nelegitime' de către opozanții din țară, din exterior și de către țările occidentale. Dar Rusia, aliat important al regimului sirian, le-a apreciat 'conform Constituției siriene actuale'. ONU pledează pentru organizarea de alegeri generale în Siria în anul 2017. Parlamentul sirian a ales la conducerea sa pentru prima dată o femeie, Hadia Abbas.

Sursa: Agerpres.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău