Siria: Cel puțin 54 de civili au fost uciși în 24 de ore

  • 28 Ianuarie 2016 18:32
Siria: Cel puțin 54 de civili au fost uciși în 24 de ore

Cel puțin 54 de civili, între care 15 copii, au fost uciși în decurs de 24 de ore în atacuri rusești asupra zonelor controlate de gruparea Statul Islamic (SI) și rebeliunea din Siria, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului, relatează AFP.

Cel puțin 54 de civili, între care 15 copii, au fost uciși în decurs de 24 de ore în atacuri rusești asupra zonelor controlate de gruparea Statul Islamic (SI) și rebeliunea din Siria, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO)

Potrivit acestui bilanț stabilit joi, 29 de civili, între care trei copii și nouă femei, și-au pierdut viața în raiduri lansate în mai multe localități controlate de SI în provincia Deir Ezzor (est) și în cartierul din orașul cu același nume. Atacurile s-au soldat cu zeci de răniți, potrivit ong-ului.

SI, care controlează zone întinse din teritoriul Siriei, încearcă de peste un an să cucerească provincia petrolieră Deir Ezzor, unde regimul menține controlul în 40% din oraș precum și aeroportul. Totodată, 15 civili, între care cinci frați, au fost uciși de aviația rusă care a vizat orașul Al-Bab, bastion al SI în provincia Alep și în împrejurimi.

Situat la 30 km sud de granița turcă, Al-Bab a căzut în mâinile rebelilor în iulie 2012, apoi sub controlul SI, în noiembrie 2013. Susținută de aliatul său rus, armata regimului se află, potrivit OSDO, la 8 km de Al-Bab, unul din principalele fief-uri ale organizației ultraradicale în această provincie.

În centrul țării, 10 civili, între care șapte copii, au fost uciși în atacuri rusești, în majoritate în Ghanto, localitate controlată de rebelii islamiști în provincia Homs.

Rusia a lansat o intensă campanie de bombardamente în Siria de la 30 septembrie 2015 pentru a venit în ajutorul regimului aliatului său Bashar al-Assad.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău