Sir Ringo Starr | Fostul toboșar Beatles a primit titlul de cavaler din partea Coroanei Britanice

  • 31 Decembrie 2017 05:45
Sir Ringo Starr | Fostul toboșar Beatles a primit titlul de cavaler din partea Coroanei Britanice

Fostul toboșar al formației The Beatles, Ringo Starr, dar și Barry Gibb din trupa Bee Gees și actorul Hugh Laurie se numără printre personalitățile care au primit titlul de cavaler din partea Coroanei Britanice, conform listei tradiționale cu distincții regale de Anul Nou publicată vineri, relatează DPA, Reuters și AFP.

Acesta este cel de-al doilea titlu britanic primit de fostul component al grupului legendar The Beatles, astăzi în vârstă de 77 de ani, după ce atât el cât și colegii săi au fost decorați în 1965 de regina Elisabeta a II-a cu Ordinul Imperiului Britanic pentru contribuții deosebite aduse Angliei.

"Este o onoare și o plăcere să fiu recunoscut pentru muzica mea și pentru contribuția mea caritabilă", a spus Ringo Starr într-o scurtă declarație făcută vineri.

Cel de-al doilea membru al The Beatles rămas în viață, Paul McCartney, a primit distincția de cavaler din partea Coroanei Britanice în 1997. De atunci, McCartney a făcut presiuni ca Richard Starkey - numele real al lui Starr - să primească de asemenea acest titlu.

Singurul membru rămas în viață al formației Bee Gees, Barry Gibb, în vârstă de 71 de ani, a primit titlul de cavaler pentru serviciile aduse muzicii și datorită activității sale filantropice, potrivit listei Coroanei Britanice. El a fost distins anterior cu titlul de Comandor al Imperiului Britanic.

Sir Ringo Starr | Fostul toboșar Beatles a primit titlul de cavaler din partea Coroanei Britanice

Pe lista cu personalități cărora li s-a acordat titlul de cavaler se află și fostul vicepremier britanic Nick Clegg, ''pentru serviciile aduse politicii și publicului", actorul Hugh Laurie, datorită rolului său în seria ''Dr. House'', balerina britanică Darcey Busselll și rapperul Wiley.

Regina a distins, de asemenea, multe nume necunoscute publicului larg, printre care se numără două persoane centenare și o tânără de 18 ani, Lucia Lee, pentru contribuția sa în favoarea donării de organe.

În total, Regina Elisabeta a II-a a acordat 1.123 de distincții cu ocazia Anului Nou, dintre care 70% pentru contribuții aduse în cadrul comunităților locale. O a doua listă cu titluri este anunțată în fiecare an cu ocazia aniversării sale, la 21 aprilie.

Data la care va avea loc ceremonia oficială nu a fost încă stabilită, însă în general aceasta este organizată după câteva luni de la publicarea anunțului.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău