Sinteza CNA: Șase persoane, reținute în dosare de corupție și sechestre aplicate pe bunuri infracționale în valoare de peste 2 milioane de lei

  • 09 Septembrie 13:14
Sinteza CNA: Șase persoane, reținute în dosare de corupție și sechestre aplicate pe bunuri infracționale în valoare de peste 2 milioane de lei

Șase persoane au fost reținute săptămâna trecută de CNA, în dosare de pornite pe fapte de corupție. Totodată, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA a pus sechestre pe bunuri infracționale în valoare de circa 2,2 milioane de lei.

„45 de percheziții au fost operate împreună cu procurorii și au vizat funcționari și agenți economici de la Soroca, suspectați de trucarea unor licitații publice. Ca rezultat, arhitectul-șef al Primăriei mun. Soroca, viceprimarul mun. Soroca și secretarul Consiliului municipal au fost reținuți pentru 72 de ore, iar ulterior instanța de judecată a decis plasarea acestora în arest la domiciliu pentru 30 de zile”, se arată în comunicatul Centrului Național Anticorupție. 

Într-un alt caz, funcționari din cadrul Centrului Militar Teritorial (CMT) al UTA Găgăuzia și un intermediar au fost percheziționați într-un dosar în care sunt suspectați că ar fi primit diferite sume de bani de la persoane supuse recrutării în forțele armate ale Republicii Moldova pentru a le elibera de obligativitatea de a satisface serviciul militar.

În acest moment, 4 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sunt plasate în penitenciare, iar organul de urmărire penală a propus pentru transmitere în judecată 16 cauze penale. 

În perioada de referință, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat o încăpere locativă și un mijloc de transport în valoare de circa 2,2 milioane de lei.Acestea au fost indisponibilizate într-un caz de abuz de putere și trafic de ființe umane în baza delegațiilor PCCOCS și Procuraturii Anticorupție.

Totodată, alte bunuri, sechestrate anterior în valoare de 7,7 milioane de lei, au fost confirmate prin încheieri judecătorești. 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Wed
17
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău