Sinteza ARBI: Trei automobile, o construcție locativă și una nelocativă, un teren agricol și altul pentru construcții, printre bunurile sechestrate

  • 05 Mai 2021 09:07
Sinteza ARBI: Trei automobile, o construcție locativă și una nelocativă, un teren agricol și altul pentru construcții, printre bunurile sechestrate

Cinci milioane de lei este cifra sechestrelor aplicate, săptămâna precedentă, de către Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA. Printre bunurile indisponibilizate se numără trei automobile, o construcție locativă și una nelocativă, un teren agricol și altul pentru construcții, dar și bani în numerar.

Potrivit raportului ARBI, unele dintre cele mai valoroase bunuri sechestrate sunt cele 3 autoturisme de model Bentley continental, Mitsubishi Galant și Renault Kangoo – toate trei estimate la 4.077 509 lei. De asemenea, a fost pus sechestru și pe mai mult de jumătate de milion de lei, bani în numerar. Bunurile au fost indisponibilizate în cadrul a patru cauze penale, gestionate de către procuratură și CNA și vizează fapte de corupere pasivă, activă, spălare de bani și evaziune fiscală.

În săptămâna precedentă, Agenția a finalizat 4 delegații pe 2 cauze penale în privința a doi subiecți, a elaborat 4 note analitice pe 21 de persoane, a întocmit 8 avize consultative privind evaluarea unor bunuri mobile și imobile. De asemenea, a fost preluat în administrare un automobil de model Hunday Tucson, fabricat în anul 2020.

Amintim că, Agenția are în calitate de atribuții efectuarea investigațiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracționale, evaluarea, administrarea și valorificarea bunurilor infracționale sechestrate. În anul 2020, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 1,5 miliarde de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău