Singurul stat european fără limită de viteză pe autostrăzi ar putea renunța la această politică

  • 10 Octombrie 2021 19:19
Singurul stat european fără limită de viteză pe autostrăzi ar putea renunța la această politică

Cu cât mai repede, cu atât mai bine: acesta este motto-ul multor șoferi germani. Pentru ei, viteza înseamnă libertate. „Întotdeauna este adrenalină pură. E ca atunci când un avion decolează și te lipește de scaun”, spune Kemal Sak. „Reduce stresul și îți dă o stare de bine. Practic, e ca un drog, un drog legal”, adaugă bărbatul. Dar totul s-ar putea schimba în curând. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 și Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:30 și în reluare sâmbăta de la ora 19:30.

La alegerile recente din Germania, toți candidații au promis un lucru: acela că vor aborda problema schimbărilor climatice. Asta înseamnă că oamenii din această țară ar putea fi nevoiți să-și schimbe obiceiurile când vine vorba de mașinile lor. Germania este singurul stat european fără limită de viteză pe autostrăzi. Numai că viteza dăunează mediului înconjurător, așa că în curând ar putea fi impuse o serie de restricții, lucru care ar reduce și accidentele mortale.

„O măsură arbitrară”

Mulți germani iubesc mașinile rapide, iar impunerea unei limite de viteză de 130 de kilometri pe oră nu-i bucură prea tare. În plus, multe orașe iau măsuri pentru a reduce viteza pe străzi de la 50 la 30 de kilometri pe oră. Un reporter Deutsche Welle a mers în Aachen, lângă frontiera belgiană, unde a discutat cu câțiva oameni care nu vor asemenea decizii. 

30 de kilometri la oră este noua limită de viteză impusă în tot mai multe orașe din Germania. Așa e și în Aachen. Vorbim de o schimbare a acestor vremuri, dar care nu le convine lui Kemal Sak și fratelui său, Cem. Cei doi se ocupă cu tunningul auto și se simt nedreptățiți.

Citiți continuarea pe DIGI24.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău