Singurul continet fără COVID. Măsurile impuse celor care urmează să călătorească acolo

  • 09 August 2020 13:53
Singurul continet fără COVID. Măsurile impuse celor care urmează să călătorească acolo

Antarctica a rămas singurul continent pe care coronavirusul nu a ajuns, iar cercetătorii care se pregătesc să pornească spre bazele de cercetare de pe continentul austral doresc să se asigure că nu vor duce cu ei acest virus, scrie Agerpres.

Din acest motiv, toți oamenii de știință care urmează să călătorească în Antarctica vor rămâne pentru o perioadă de carantină în Noua Zeelandă, conform unui anunț făcut joi de guvern.

Prima echipă de cercetători americani care face parte din programul antarctic de cercetare urmează să ajungă vineri în Noua Zeelandă, conform unui comunicat semnat de ministrul neo-zeelandez de externe Winston Peters. La sosire, cercetătorii vor rămâne în carantină timp de 14 zile, pe propria cheltuială, și vor fi testați de două ori de COVID-19 înainte de a porni spre Antarctica, pe 24 august.

"Antarctica este singurul continent liber de COVID-19", a subliniat Winston Peters. "Susținerea stațiilor de cercetare din Antarctica prin intermediul Noii Zeelande este de importanță critică pentru siguranța și binele colectiv al oamenilor, inclusiv al neo-zeelandezilor, în Antarctica, și pentru continuarea unor importante activități științifice pe termen lung", a adăugat el.

Anul acesta, din cauza pandemiei, programele de cercetare din Antarctica au fost reduse la menținerea unor operațiuni esențiale de întreținere și de aprovizionare, cu derularea doar a activităților științifice prioritare. De obicei, un sezon de cercetare în Antarctica durează din august până în martie, cu participarea a peste 3.000 de cercetători și personal auxiliar.

Din cauza pandemiei, numărul persoanelor care vor ajunge pe continentul austral în acest an este de aproximativ 800. Majoritatea celor care vor ajunge în acest an în bazele de cercetare din Antarctica sunt cercetători din Programul Antarctic al SUA, dar și din Noua Zeelandă, Italia și Coreea de Sud.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău