Singapore vrea să îi pună pe fumători în cabine

  • 23 Mai 2019 10:52
Singapore vrea să îi pună pe fumători în cabine

Singapore a început să instaleze în această săptămână cabine pentru fumători în care sunt integrate filtre de aer, în contextul în care pasionații de țigarete sunt adeseori constrânși să fumeze, în grabă, pe străzile acestui oraș-stat asiatic, ai cărui lideri privesc fumatul cu un ochi foarte critic, informează AFP, preluat de Agerpres.

Singapore are una dintre cele mai severe legislații anti-fumat din lume. Țigaretele sunt interzise în cele mai multe dintre spațiile publice, sub amenințarea unei amenzi ce poate să ajungă până la 1.000 de dolari singaporezi (650 euro), iar țigaretele electronice sunt interzise.

Noile cabine, echipate cu sisteme daneze de filtrare ce purifică aerul înainte ca acesta să fie eliberat în exterior, pot să primească în interiorul lor, în teorie, până la 10 persoane.


Însă fumătorii care au încercat această experiență, intervievați de AFP, nu s-au declarat convinși și cei mai mulți au preferat să meargă apoi să își aprindă o țigară într-un spațiu autorizat în aer liber.

"Atmosfera este cu adevărat prea înăbușitoare aici. E un spațiu prea mic și suntem înghesuiți, mă simt ca un cetățean de clasa a doua când fumez aici", a precizat Azfar Zain, directorul unei companii de comerț electronic.

"În plus, nu există nici scaune. Nu sunt dispus să vin să fumez aici, decât dacă autoritățile vor face cabine mai mari", a concluzionat el.

Rama Daas, care lucrează într-un birou, spune că preferă să fumeze în exterior: "Uneori, am pur și simplu nevoie de puțin aer proaspăt".

Compania singaporeză Southern Globe Corporation, care a inaugurat aceste cabine marți, dorește să instaleze 60 de dispozitive de acest tip până la sfârșitul anului.

Singapore a început să aplice legi drastice anti-tabac în anii 1970 pentru a descuraja populația să fumeze.

De atunci, spațiile în care fumatul este interzis s-au înmulțit: campusuri universitare, spații comune cu apartamente și chiar în vehiculele personale atunci când geamurile lor sunt închise. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău