Sindicatele se arată revoltate de intenția Guvernului de a anula tichetele de masă

  • 24 Iulie 2019 12:32
Sindicatele se arată revoltate de intenția Guvernului de a anula tichetele de masă

Anularea tichetelor de masă prin noile politici fiscale anunțate de Guvern au stârnit revolta sindicatelor.

Într-un comunicat de presă, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova se arată nemulțumită de faptul că anularea tichetelor de masă nu a fost discutată cu reprezentanții salariaților, transmite IPN.

În comunicat se precizează că măsura de anulare a tichetelor de masă va avea un impact negativ asupra situației sociale a salariaților. „Interesul pentru utilizarea acestui mecanism de susținere a salariaților și asigurarea unui mod de viață sănătos are la bază anume acordarea facilităților la procurarea tichetelor de masă”, se precizează în comunicat.

Sindicatele se declară revoltate că o problemă atât de importantă pentru 50 000 de salariați nu a fost discutată cu reprezentanții salariaților, așa cum prevede cadrul legal național privind parteneriatul social.

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova solicită convocarea Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective și a comisiilor respective la nivel de ramură pentru a examina problema în cauză.

De asemenea, reprezentanții salariaților solicită Ministerului Finanțelor să prezinte probe că tichetele de masă nu sunt bune pentru folosirea în Republica Moldova, precum și argumentele FMI. „Ne adresăm către Confederația Națională a Patronatului din Moldova, domnul Leonid Cerescu, partener social, să-și expună poziția vizavi de propunerile Ministerului Finanțelor”, se mai  arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău