Sindicatele din Transnistria s-au angajat în campania electorală prezidențială din Rusia

  • 24 Februarie 2018 09:05
Sindicatele din Transnistria s-au angajat în campania electorală prezidențială din Rusia

Sindicatele din Transnistria se implică în campania propagandistică organizată de administrația separatistă de la Tiraspol, care s-a angajat să asigure o prezență cât mai mare la urne a locuitorilor cu cetățenie rusă din regiune, în cadrul alegerilor prezidențiale din Rusia, pe 18 februarie.

La această dată, în Transnistria urmează să fie deschise 24 de secții de vot, la cererea Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, fără să fi fost coordonată cu autoritățile constituționale ale Republicii Moldova.

Prezidiul Federației Sindicatelor din Transnistria îi îndemnă pe membrii săi, membrii familiilor care sunt cetățeni ai Rusiei și care locuiesc în Transnistria, să vină pe 18 martie la secțiile de votare și „să voteze pentru un candidat demn de președinte al Rusiei, pentru Rusia unită, puternică, pentru pace și prosperitate!", transmite INFOTAG.

Sindicatele de la Tiraspol invocă „calea istorică” a Transnistriei, care ar fi fost întotdeauna strâns legată de Rusia, „un garant al independenței care, timp de 25 de ani, menține pacea pe malurile râului Nistru, acordă permanent republicii sprijin moral și material.

Amintim că liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a semnat un act prin care dispune autorităților din regiune să acorde tot ajutorul, prin punerea la dispoziția unor comisii electorale formate de Ambasada Rusiei a unor spații, mijloace de transport și de comunicație necesare desfășurării alegerilor din 18 martie 2018, iar internelor și serviciilor speciale li s-a cerut să asigure ordinea publică în timpul desfășurării scrutinului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău