Simptomele principale detectate la o infectare cu varianta Omicron. Își face apariția un nou simptom

  • 01 Februarie 2022 13:30
Simptomele principale detectate la o infectare cu varianta Omicron. Își face apariția un nou simptom

Varianta Omicron a devenit dominantă în Belgia, în ultimele săptămâni. Potrivit datelor unor studii britanice, câteva simptome "clasice" ale variantei Delta nu se întâlnesc la persoanele infectate cu varianta Omicron.

Nas care curge, dureri de cap, oboseală și dureri de gât: iată simptomele principale detectate la o infectare cu varianta Omicron. Asta reiese din datele aplicației Zoe, sistemul britanic care premite analizarea răspândirii coronavirusului în țară. Cercetătorii au analizat datele cele mai recente de pe teritoriul Londrei.

Jumătate din persoanele care au declarat simptome de guturai au avut un test PCR pozitiv, cum era în cazul în care varianta Delta era dominantă în Regatul Unit. Dar numai jumătate dintre ei prezentau și simptomele clasice ale variantei Delta: febră, tuse, pierderea mirosului și gustului. Își face apariția un nou simptom: scăderea poftei de mâncare.

"Am constatat-o și în Africa de Sud, pierderea mirosului și gustului este mult mai puțin frecventă în cazul variantei Omicron, în vreme ce oboseala este foarte frecventă, în mod deosebit", a explicat recent Marc Van Ranst pentru "Nieuwsblad".

În opinia grupului de experți britanici este necesar să fie informată populația în legătură cu aceste chimbări de simptome.

"Site-urile oficiale arată în continuare că apariția bruscă a unei tuse puternice, febra și pierderea mirosului și gustului sunt principalele semne ale unei infectări cu coronavirus și este deci un idiciu pentru a se testa și izola", și-a exprimat astfel îngrijorarea profesorul Tim Spector, potrivit "The Guardian".

În vreme ce la majoritatea oamenilor, omicron se resimte ca un guturai și începe cu nasul care curge, o durere în gât și o durere de cap.

Pentru a salva vieți, este urgent să se modifice comunicarea, se arată pe site- ul lesoir.be, notează RADOR.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău