Simpozion privind limba și cultura română dedicat Centenarului, la Iași

  • 26 Septembrie 2018 09:11
Simpozion privind limba și cultura română dedicat Centenarului, la Iași

Lucrările unui simpozion internațional privind limba și cultura română în perioada celor o sută de ani de la Marea Unire din 1918 și până în prezent debutează miercuri la Iași, în organizarea Institutului de Filologie Română 'A. Philippide' - Filiala din Iași a Academiei Române și Asociației Culturale 'A. Philippide', informează AGERPRES.

La simpozionul internațional „1918-2018. Limba și cultura română - structuri fundamentale ale identității naționale: evaluări, perspective” vor fi prezenți 120 de specialiști din Belgia, Cehia, Franța, Germania, Italia, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina și România. Vor fi organizate mai multe secțiuni ce urmăresc abordarea complexă, interdisciplinară, a temei propuse.

Evenimentul este dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și reprezintă a 17-a ediție a Simpozionului Internațional anual al Institutului de Filologie Română 'A. Philippide', potrivit unui comunicat de presă remis de organizatori.

Deschiderea lucrărilor simpozionului, care se desfășoară în perioada 26-28 septembrie, are loc miercuri în Aula Filialei din Iași a Academiei Române. În aceeași zi va avea loc prezentarea a opt cărți. De asemenea, în cadrul simpozionului se va organiza și o expoziție cu publicații reprezentative ale participanților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău