Simplificarea procedurilor vamale pentru țările central-europene, votată în lectură finală

  • 17 Noiembrie 2017 15:34
Simplificarea procedurilor vamale pentru țările central-europene, votată în lectură finală

Procedurile vamale impuse comerțului cu țările membre la Acordul Central European de Comerț Liber (CEFTA) vor fi simplificate. Deputații au votat vineri, 17 noiembrie, în două lecturi un proiect de lege privind Protocolul adițional 5 la Acordul de amendare și aderare la CEFTA, adoptat la Belgrad, la 26 mai 2017, transmite IPN.

Protocolul adițional are drept scop facilitarea schimburilor comerciale prin simplificarea procedurilor la frontieră, în toate etapele de verificare, schimbul electronic de informații, precum și recunoașterea reciprocă a programelor naționale și a operatorilor economici autorizați. 

La fel, documentul stabilește mijloacele și obligațiile privind schimbul de date între autoritățile vamale. Pentru implementarea Protocolului fiecare stat membru poate beneficia de asistență din partea donatorilor externi. D

Documentul intră în vigoare după acceptarea sa de către două treimi dintre membrii CEFTA. Aceștia sunt: Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia și Kosovo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău