Simpatizanți ai PCRM și ai PSD pichetează Palatul Republicii

  • 27 Septembrie 2012 12:10
Simpatizanți ai PCRM și ai PSD pichetează Palatul Republicii

Aproximativ 200 de membri și simpatizanți ai Partidului Comuniștilor și ai Partidului Social Democrat pichetează Palatul Republicii

 

Aproximativ 200 de membri și simpatizanți ai Partidului Comuniștilor și ai Partidului Social Democrat pichetează Palatul Republicii, cerând Parlamentului să adopte o decizie privind organizarea unui referendum pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. La acțiunea de protest au participat și cei peste 30 de deputați comuniști.

Parlamentul, care se întrunește astăzi în prima ședință din sesiuna de toamnă, urmează să examineze un proiect de hotărâre privind revocarea lui Marian Lupu din funcția de președinte al Legislativului, cerută de deputații comuniști. PCRM își motivase solicitarea prin faptul că Marian Lupu nu convocat o ședință specială a Parlamentului în care să fie examinată chestiunea inițierii unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

Nici poiectul de destituire a lui Marian Lupu, nici cel privind aderarea la uniunea Rusia-Belarus-Kazahstan nu este susținut de majoritatea parlamentară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău