Simona Halep, învinsă de Karolina Pliskova, a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor

  • 01 Noiembrie 2019 18:31
Simona Halep, învinsă de Karolina Pliskova, a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Shenzhen (China), după ce a fost învinsă, vineri, de Karolina Pliskova (Cehia), cu 6-0, 2-6, 6-4, în ultimul meci din Grupa Violet, transmite agerpres.

Halep (28 ani) s-a înclinat după o oră și 43 de minute în fața cehoaicei (27 ani, 2 WTA), la capătul unui meci cu o desfășurare ciudată.

Halep a fost ieșită complet din joc în primul set al confruntării, dominat de Pliskova, care și l-a adjudecat cu 6-0, în doar 20 de minute, românca adunând doar 10 puncte.

Simona Halep, campioana de la Wimbledon, a început mult mai bine actul secund și a condus cu 2-0, dar a urmat un mic recul și Pliskova a egalat. Halep a luptat în continuare și a reușit să tranșeze setul în favoarea sa, cu 6-2, după ce și-a ridicat mult nivelul de joc.

Halep a început excelent și setul decisiv, în care a condus cu 2-0 și a avut 30-0 pe serviciul adversarei. Pliskova a început și ea să joace din nou foarte bine, Halep a greșit din nou multe lovituri și scorul a devenit în scurt timp 5-2 pentru cehoaică. Halep nu a cedat, a recuperat două ghemuri și servit pentru 5-5, dar de la 30-0 a pierdut patru puncte la rând, setul și meciul.

Halep a avut un as și 6 duble greșeli în acest meci, Pliskova a reușit 2 ași și a comis 5 duble greșeli, raportul la mingile direct câștigătoare (winners) a fost net favorabile Karolinei, cu 28-15, în timp ce la erori neforțate situația a fost echilibrată, 31 Pliskova, 30 Halep.

 


Foto: (c) Aly Song / REUTERS


Halep continuă să conducă în meciurile directe, cu 7-4, dar Pliskova a câștigat două partide anul acesta, prima fiind în sferturi la Madrid, în timp ce Simona s-a impus în meciul de Fed Cup de la Ostrava, după trei seturi.

Simona Halep a trecut o singură dată de grupe la Turneul Campioanelor, în cinci participări, la prima ei calificare, în 2014, când a jucat finala.

Halep s-a ales cu 570.000 de dolari și 500 de puncte WTA.

În semifinale, australianca Ashleigh Barty, numărul unu mondial și câștigătoarea Grupei Roșii, o va întâlni pe Pliskova, clasată pe locul secund în Grupa Violet, iar ucraineanca Elina Svitolina, campioana en titre și câștigătoarea Grupei Violet, o va înfrunta pe elvețianca Belinda Bencic, care a terminat pe locul secund Grupa Roșie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău