Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Ea poate ataca decizia

  • 12 Septembrie 2023 18:11
Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Ea poate ataca decizia

Simona Halep (31 de ani) a primit marți o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj din partea tribunalului independent (ITIA) care a judecat cazul său în ultimul an, anunță Gazeta Sporturilor.

Dubla campioană de Grand Șlam a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă, o suspendare de 4 ani din tenis și din orice activitate legată de tenis!

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep că ar fi luat un supliment contaminat, dar a stabilit că volumul ingerat de jucătoare nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă, potrivit documentului oficial.

Simona Halep a fost audiată abia în iunie la Londra, în fața organizației independente Sports Resolutions, în cazul de dopaj. Audierea jucătoarei de tenis vine la aproape un an de când a fost suspendată, perioadă în care ea nu și-a putut susține punctul de vedere.

Decizia nu este definitivă, Halep putând face apel la Tribunalul de Apel Sportiv (TAS).

Pe 21 august, Halep ieșise din TOP 1000. Începând de luni, 11 septembrie, ora 00:01, odată cu actualizarea noului clasament mondial, Simona Halep a fost ștearsă complet. A pierdut și ultimele puncte, cele pe care le avea de apărat pentru participarea pe tabloul principal la US Open 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău