Simfonia Unirii la București, cu 2 Vibes Symphony, Orchestra de Cameră Radio și Corul Academic Radio

  • 19 Martie 2018 16:47
Simfonia Unirii la București, cu 2 Vibes Symphony, Orchestra de Cameră Radio și Corul Academic Radio

Orchestra de Cameră Radio și Corul Academic Radio vor concerta alături de duo-ul 2 Vibes Symphony, la Sala Radio din București, miercuri, 21 martie, de la ora 19.00. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul Constantin Adrian Grigore, iar Corul Academic Radio va fi condus de Ciprian Țuțu.

2 Vibes Symphony este un proiect unic în România: duo-ul este compus din Ciprian Rogojan, licențiat al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, fondator al formației Sistem, locul 3 la concursul Eurovision în anul 2005, și Alexandru Anastasiu, doctor în muzică, percuționist în cadrul Orchestrei Naționale Radio, câștigător al bursei Yamaha și organizator al primului Festival Internațional de Vibrafon, numele său regăsindu-se pe celebrele baghete Mike Balter, scrie Rador.

Alături de 2 Vibes Symphony, Orchestra de Cameră Radio și Corul Academic Radio, vor urca pe scena Sălii Radio invitați de excepție: soprana  Irina Baianț, și instrumentiștii Ioana Turcu- flaut și Horațiu Boșca – trompetă. Programul va consta într-un spectaculos mix muzical la granița între sonorități simfonice, pop și muzică contemporană.

Soprana Irina Baianț a cucerit Europa cu talentul și frumusețea ei, iar vocea ei s-a făcut auzită de pe marile scene ale lumii. Are doar 25 de ani, dar o activitate impresionantă, cu peste 60 de concursuri naționale și internaționale la activ. A colaborat cu Teatro alla Scala, Alte Oper Frankfurt, Filarmonica din Berlin, Opera din Viena, Opera Garnier din Paris, Filarmonica din Bruxelles, Teatrul Balșoi din Moscova, Palatul Kremlin, Grand Rex Paris, Opera Națională din Istanbul, München Staatsoper, Her Majesty’s Theatre și Paladium Theatre, Marea Britanie.

Ioana Turcu este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, și-a completat studiile în Elveția, la Hochschule für Musik und Theater din Berna, unde a obținut diploma de master. În anul 2015, obține cum laude titlul de Doctor European în Educație Muzicală, la Universitatea din Granada, Spania. Este laureată a numeroase premii naționale și internaționale (Concursul Internațional de la Riddes, Elveția, titlul Muzicianul anului 2003 în Elveția). A fost profesor invitat la Cursurile de Măiestrie Eduardo Ocon din Malaga, Spania. Din anul 2015 este alături de Academia Icon Arts în calitate de profesor de flaut. În prezent este profesor de flaut la Colegiul Național de Muzică George Enescu din București.

Horațiu Boșca este absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, specializarea trompetă. Dupa ce a fost membru al HBOrchestra alături de Horia Brenciu timp de 10 ani, în prezent este fondatorul unui proiect în desfășurare – Horacio del Bosque –  trompetă, voce și entertainment.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele și abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor și Corurilor Radio se vor achiziționa on-line prin rețeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio și sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos și Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro.

Simfonia Unirii la București, cu 2 Vibes Symphony, Orchestra de Cameră Radio și Corul Academic Radio

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:4,63 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău