Silvio Berlusconi, dezamăgit de prietenul său Vladimir Putin: „Mi s-a părut întotdeauna un democrat și un om al păcii”

  • 10 Aprilie 2022 18:54
Silvio Berlusconi, dezamăgit de prietenul său Vladimir Putin: „Mi s-a părut întotdeauna un democrat și un om al păcii”

Fostul premier italian Silvio Berlusconi s-a declarat "profund dezamăgit și îndurerat de comportamentul lui Vladimir Putin", de care a fost apropiat, dar care și-a asumat "o responsabilitate foarte serioasă în fața lumii întregi" atacând Ucraina.

"Nu pot și nici nu vreau să ascund că sunt profund dezamăgit de comportamentul lui Vladimir Putin, care și-a asumat o responsabilitate foarte serioasă în fața lumii întregi", a afirmat el la Roma, în cadrul unei întâlniri publice a partidului său Forza Italia, care face parte din coaliția largă ce sprijină guvernul condus de Mario Draghi, scrie Agerpres. "L-am cunoscut în urmă cu douăzeci de ani și mi s-a părut întotdeauna un democrat și un om al păcii", a continuat miliardarul în vârstă de 85 de ani, care a fost de trei ori șef de guvern între 1994 și 2011, scrie digi24.ro.

Silvio Berlusconi s-a abținut până acum să îl critice public pe președintele Rusiei.

În perioada în care a fost la putere, Silvio Berlusconi a întreținut legături de prietenie personală cu președintele rus, mergând până la a-l invita în vacanță în vila sa luxoasă din Sardinia.

"În fața ororii masacrelor civililor din Bucea și din alte localități, adevărate crime de război, Rusia nu își poate nega responsabilitățile", a mai acuzat fostul premier italian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău