Siegfried Mureșan | Trebuie să interzicem accesul pe teritoriul Uniunii Europene tuturor cetățenilor ruși apropiați de regimul de la Kremlin

  • 22 August 2022 15:07
Siegfried Mureșan | Trebuie să interzicem accesul pe teritoriul Uniunii Europene tuturor cetățenilor ruși apropiați de regimul de la Kremlin

Am co-semnat astăzi, 22 august, alături de 47 de colegi din Parlamentul European, o scrisoare către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, în care cerem interzicerea accesului în UE și înghețarea activelor celor peste 6.000 de oficiali, oligarhi și propagandiști ruși identificați de organizația lui Alexei Navalnii ca fiind apropiați și beneficiari ai regimului de la Kremlin, anunță pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

Federația Rusă duce, de jumătate de an, un război de agresiune împotriva Ucrainei, unde omoară oameni nevinovați și distruge orașe întregi. În același timp, după 6 luni de război, cetățeni ruși apropiați de regimul de la Kremlin încă se pot plimba liniștiți în vacanțe în Uniunea Europeană.
 
Sancțiunile aprobate până acum de Uniunea Europeană au fost utile și au afectat în mod cert Federația Rusă. Cu toate acestea, ele vizează doar o parte din cetățenii ruși care susțin războiul sângeros din Ucraina și care sunt beneficiari ai regimului corupt de la Moscova.
 
De aceea, susținem ferm înăsprirea sancțiunilor și extinderea lor către un număr cât mai mare de persoane care susțin crimele comise de Federația Rusă”, se arată în mesaj.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău