Siegfried Mureșan | Știm că PSRM nu este un mare prieten al UE, dar apelul pe care îl fac este să nu fie o piedică în calea dezvoltării R.Moldova

  • 18 Octombrie 2019 12:16
Siegfried Mureșan | Știm că PSRM nu este un mare prieten al UE, dar apelul pe care îl fac este să nu fie o piedică în calea dezvoltării R.Moldova

Eurodeputatul Siegfried Mureșan, președintele delegației Parlamentului European pentru relația cu R.Moldova a vorbit, în cadrul unui interviu pentru TVR Moldova, și despre faptul că Guvernul a fost instituit cu spirjinul PSRM-ului și dacă acest lucru nu trezește suspiciuni sau neîncredere la Bruxelles.

„Nici eu nu am sărit în sus de bucurie când am văzut că acest guvern are nevoie de sprijin parlamentar din partea PSRM-ului, fiindcă știu foarte bine cine este PSRM-ul, știu care este parcursul său din trecut. Eu vreau să spun un lucru, Guvernul va fi evaluat pe baza faptelor, pe baza îndeplinirii angajamentelor, a promisiunilor față de Uniunea Europeană, față de partenerii externi. Până în momentul de față, Guvernul condus de Maia Sandu și-a asumat multe angajamente și le-a îndeplinit pe toate. A dovedit că dorește să fie un partener de încredere pentru Uniunea Europeană. Deci, guvernul va fi evaluat în baza faptelor și fac apel la PSRM să nu fie o piedică în calea apropierii Republicii Moldova de UE, deoarece din partea UE vine bunăstare pentru cetățeni. Știm că PSRM nu este un mare prieten al UE, dar apelul pe care îl fac este să nu fie o piedică în calea dezvoltării Republicii Moldova”, a declarat eurodeputatul pentru sursa citată.

Siegfried Mureșan a mai spus că în calitate de președinte al delegației Parlamentului European pentru relația cu R.Moldova, prioritatea sa numărul unu este apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană și să fie oferit cât mai mult sprijin pentru Chișinău. De asemenea, europarlamentarul a declarat că Republica Moldova cu acest guvern, respectând promisiunile și angajamentele asumate, poate redeveni povestea de succes a Parteneriatul Estic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12
Cer fragmentat
Umiditate:87 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
14
Sat
15
Sun
16
Mon
15

Curs oficial BNM 27 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4073 0.0829
USD 17.7179 -0.0093
RON 4.0066 0.0152
UAH 0.6577 -0.0018
RUB 0.2497 0.0019
Arhivă Radio Chișinău