Siegfried Mureșan: Salut ratificarea de către Parlamentul R.Moldova a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice

  • 19 Octombrie 2021 16:53
Siegfried Mureșan: Salut ratificarea de către Parlamentul R.Moldova a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice

Președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu R.Moldova, Siegfried Mureșan, a salutat ratificarea de către Parlamentul Republicii Moldova a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

„Violența împotriva femeilor și fetelor este una dintre cele mai grave și, totodată, cele mai frecvente forme de încălcare a drepturilor omului și de manifestare a discriminării bazate pe gen. Tocmai de aceea, ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, salut decizia Parlamentului de la Chișinău care a ratificat Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

Convenția de la Istanbul este primul instrument internațional obligatoriu din punct de vedere juridic privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și fetelor. Documentul stabilește un cadru cuprinzător de măsuri juridice și politice pentru prevenirea violenței față de femei, sprijinirea victimelor și pedepsirea celor vinovați.
Egalitatea de gen nu este doar un drept fundamental al omului; este, de asemenea, o bază necesară pentru o societate mai pașnică, prosperă și durabilă.

Acest pas istoric și decisiv făcut de colegii noștri din Republica Moldova dovedește angajamentul lor de a susține valori europene care stau la baza Acordului de asociere cu Uniunea Europeană”, se arată în mesajul postat de europarlamentarul român pe Facebook. 

Amintim că Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, pe 15 octombrie, în lectură finală, proiectul de lege cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău