Siegfried Mureșan | R.Moldova ar urma să primească între 900 de milioane și un miliard de euro din partea UE, în următorii șapte ani

  • 16 Octombrie 2019 09:53
Siegfried Mureșan | R.Moldova ar urma să primească între 900 de milioane și un miliard de euro din partea UE, în următorii șapte ani

În următorii șapte ani, Uniunea Europeană ar putea aloca peste un miliard de euro pentru Republica Moldova.

Declarația a fost făcută de europarlamentarul român Siegfried Mureșan, într-un interviu pentru TVR MOLDOVA.

Președintele Delegației Parlamentului European pentru relația cu Parlamentul Republicii Moldova, Siegfried Mureșan, spune că UE ar putea acorda țărilor din Parteneriatul Estic peste 20,5 miliarde de euro, in perioada următoare.
 
Potrivit europarlamentarului român, Republica Moldova ar urma să primească între 900 de milioane și un miliard de euro din partea UE, în următorii șapte ani. Cei mai mulți bani vor fi concentrați în proiecte de infrastructură si interconectarea energetică a țării cu spațiul comunitar. Astfel ponderea fondurilor UE în asemenea programe va crește de la 20 la 50% din volumul total.
 
În ultimii șapte ani, Republica Moldova a primit peste 700 de milioane de euro din partea Uniunii Europene. Întregul Interviu îl veți putea urmări vineri, 18 octombrie, pe site-ul www.tvrmoldova.md.
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău