Siegfried Mureșan, numit negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul UE 2024 / „Prioritar pentru mine va fi continuarea sprijinului pentru Ucraina și Republica Moldova”

  • 23 Mai 2023 11:39
Siegfried Mureșan, numit negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul UE 2024 / „Prioritar pentru mine va fi continuarea sprijinului pentru Ucraina și Republica Moldova”

Deputatul european Siegfried Mureșan, vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European, a fost desemnat astăzi, 23 mai, raportor general al Parlamentului pentru Bugetul Uniunii Europene din 2024. Decizia a fost luată de conducerea Comisiei pentru bugete, transmite Radio Chișinău.

„Prioritar pentru mine va fi și continuarea sprijinului pentru Ucraina și Republica Moldova. Putem asigura pacea și securitatea în Uniunea Europeană doar dacă sprijinim rapid și adecvat cele două țări să facă față amenințărilor de orice fel dinspre Federația Rusă. Voi negocia ca sprijinul pentru Ucraina și Moldova să vină din surse clare, predictibile, fără a mai pierde timp de la lună la lună cu negocierea alocărilor și fără a afecta prioritățile tradiționale ale Uniunii Europene, precum coeziunea, dezvoltarea economică, sprijinirea întreprinzătorilor și a agricultorilor.

Vreau să mă asigur că în Bugetul UE pentru 2024 vom aloca fonduri suficiente pentru a rambursa cheltuielile cu absorbția fondurilor europene. Acesta este un lucru foarte important mai ales pentru România. Mă aștept ca anul viitor să accelerăm în țara noastră investițiile din fondurile europene aferente actualului exercițiu financiar multianual. De aceea, este important să asigurăm banii necesari pentru plata facturilor pentru aceste investiții.

În ceea ce privește agricultorii din Uniunea Europeană, vedem că aceștia au fost puternic afectați de consecințele războiului din Ucraina. De aceea, ca negociator-șef pentru Bugetul UE 2024, mă voi asigura că avem suficiente fonduri la dispoziție în cadrul Politicii Agricole Comune, inclusiv în Fondul de Urgență pentru Sectorul Agricol, pentru a sprijini rapid fermierii din România și din Uniunea Europeană în fața crizelor actuale”, a mai scris eurodeputatul român pe pagina sa de Facebook.

Deputatul european Siegfried Mureșan este desemnat pentru a doua oară negociator-șef al Parlamentului european pentru Bugetul Uniunii Europene, fiind singurul europarlamentar român care deține această poziție în două rânduri. Siegfried Mureșan a mai negociat și Bugetul Uniunii Europene din 2018.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău