Siegfried Mureșan | Moțiunea de cenzură adoptată de Parlament împotriva Guvernului Sandu este o frână pusă parcursului european al R.Moldova

  • 12 Noiembrie 2019 16:02
Siegfried Mureșan | Moțiunea de cenzură adoptată de Parlament împotriva Guvernului Sandu este o frână pusă parcursului european al R.Moldova

Președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R.Moldova, europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, susține că moțiunea de cenzură adoptată de Parlament împotriva Guvernului Sandu este o frână pusă parcursului european al R.Moldova.

Siegfried Mureșan mai afirmă, într-un mesaj postat pe Facebook, Guvernul Sandu a demonstrat că poate fi un partener de dialog credibil pentru liderii europeni.

„Toți partenerii europeni au salutat progresele realizate în aceste luni de mandat de prim-ministrul Maia Sandu și miniștrii săi. Demiterea actualului guvern nu va aduce niciun lucru bun cetățenilor Republicii Moldova. Oamenii au nevoie de acele reforme care îmbunătățesc funcționarea statului și aduc bunăstare cetățenilor Republicii Moldova: combaterea corupției, întărirea statului de drept, întărirea sistemului bancar, atragerea de investitori și modernizarea infrastructurii. Sunt reforme începute de Guvernul Maia Sandu și care trebuie continuate”, a declarat eurodeputatul.

În acest context, Siegfried Mureșan, a făcut apel la oamenii politici proeuropeni de la Chișinău în vederea identificării rapide a unei soluții politice din care să rezulte un guvern care să continue parcursul european al Republicii Moldova.

Menționăm că atât Uniunea Europeană, cât și reprezentanți ai Bucureștiului s-au arătat îngrijorați de căderea Guvernului Sandu și au îndemnal politicienii să identifice o soluție care ar duce la depășirea actualei crize politice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:4,6 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
15
Tue
12
Wed
13

Curs oficial BNM 30 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4009 -0.0000
USD 17.6277 -0.0000
RON 4.0060 -0.0000
UAH 0.6555 -0.0000
RUB 0.2486 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău