Siegfried Mureșan | Moțiunea de cenzură adoptată de Parlament împotriva Guvernului Sandu este o frână pusă parcursului european al R.Moldova

  • 12 Noiembrie 2019 16:02
Siegfried Mureșan | Moțiunea de cenzură adoptată de Parlament împotriva Guvernului Sandu este o frână pusă parcursului european al R.Moldova

Președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R.Moldova, europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, susține că moțiunea de cenzură adoptată de Parlament împotriva Guvernului Sandu este o frână pusă parcursului european al R.Moldova.

Siegfried Mureșan mai afirmă, într-un mesaj postat pe Facebook, Guvernul Sandu a demonstrat că poate fi un partener de dialog credibil pentru liderii europeni.

„Toți partenerii europeni au salutat progresele realizate în aceste luni de mandat de prim-ministrul Maia Sandu și miniștrii săi. Demiterea actualului guvern nu va aduce niciun lucru bun cetățenilor Republicii Moldova. Oamenii au nevoie de acele reforme care îmbunătățesc funcționarea statului și aduc bunăstare cetățenilor Republicii Moldova: combaterea corupției, întărirea statului de drept, întărirea sistemului bancar, atragerea de investitori și modernizarea infrastructurii. Sunt reforme începute de Guvernul Maia Sandu și care trebuie continuate”, a declarat eurodeputatul.

În acest context, Siegfried Mureșan, a făcut apel la oamenii politici proeuropeni de la Chișinău în vederea identificării rapide a unei soluții politice din care să rezulte un guvern care să continue parcursul european al Republicii Moldova.

Menționăm că atât Uniunea Europeană, cât și reprezentanți ai Bucureștiului s-au arătat îngrijorați de căderea Guvernului Sandu și au îndemnal politicienii să identifice o soluție care ar duce la depășirea actualei crize politice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău