Siegfried Mureșan: Cât ajutor acordă Rusia, dincolo de factura anuală de 400 de milioane de dolari pentru livrările de gaz?

  • 20 Mai 2017 12:42
Siegfried Mureșan: Cât ajutor acordă Rusia, dincolo de factura anuală de 400 de milioane de dolari pentru livrările de gaz?

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan dă o replică oficialităților moldovene care au afirmat că amânarea ajutorului de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova i-ar fi convenabilă președintelui pro-rus Igor Dodon. 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el îi întreabă: „Cât ajutor acordă Federația Rusă Republicii Moldova, dincolo de factura anuală de 400 de milioane de dolari pentru livrările de gaz?”.

În acest context, Siegfried Mureșan menționează că Uniunea Europeană acordă 746 de milioane de euro pentru perioada 2014 - 2020, la care se adaugă și asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro pe care o va aproba anul acesta. În plus, printre multe alte forme de sprijin, au fost ridicat cotele la importul de fructe și eliminate total cotele la importul de vin din Republica Moldova când Federația Rusă a impus embargoul pe produsele moldovenești.

El mai spune că ar dori să discute „doar pe cifre și fapte, nu pe declarațiile populiste ale unui președinte prorus”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău