Siegfried Mureșan anunță că UE a ajuns la un acord în ce privește bugetul pe 2024. „Creștem alocările pentru Vecinătatea sudică și Estică, inclusiv Republica Moldova”

  • 11 Noiembrie 2023 15:00
Siegfried Mureșan anunță că UE a ajuns la un acord în ce privește bugetul pe 2024. „Creștem alocările pentru Vecinătatea sudică și Estică, inclusiv Republica Moldova”

„După 16 ore întregi de negocieri, am reușit, în toiul nopții, să ajungem la un acord final cu Consiliul Uniunii Europene privind Bugetul UE pentru 2024, în valoare de peste 189 de miliarde de euro”, a transmis europarlamentarul Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook.

„Cel mai important lucru: am reușit să respingem tăierile propuse de Consiliu și am crescut alocările în domenii-cheie: cercetare, Programul „Erasmus+”, tinerii fermieri, Vecinătatea Europei, inclusiv Republica Moldova, siguranța UE”, a scris Siegfried Mureșan.

Potrvit acestuia, bugetul UE din 2024 cuprinde suficiente fonduri pentru a finanța prioritățile tradiționale ale Uniunii, precum Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, din care România primește majoritatea fondurilor europene nerambursabile.

De asemenea, ținem cont de evenimentele de la granițele noastre. Astfel, creștem alocările pentru Vecinătatea sudică și Estică, inclusiv Republica Moldova. În același timp, suplimentăm bugetul pentru ajutor umanitar. Vrem ca Uniunea Europeană să ajute la reducerea riscurilor la adresa umanității cauzate de cele două războaie de la granița noastră: din Ucraina și din Orientul Mijlociu”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, negociator-șef pentru Bugetul Uniunii Europene pentru 2024.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău