Siegfried Mureșan: „Vești bune pentru Republica Moldova: Parlamentul European cere accelerarea procesului de extindere a Uniunii Europene”

  • 23 Noiembrie 17:38
Siegfried Mureșan: „Vești bune pentru Republica Moldova: Parlamentul European cere accelerarea procesului de extindere a Uniunii Europene”

„Vești bune pentru Republica Moldova: Parlamentul European cere accelerarea procesului de extindere a Uniunii Europene. Tocmai am adoptat, cu largă majoritate, poziția Parlamentului European cu privire la noua strategie de extindere a Uniunii Europene: 502 voturi „pentru”, 75 „împotrivă” și 61 abțineri”, a scris europarlamentarul Siegfried Mureșan într-o postare pe Facebook.

„În rezoluția adoptată astăzi, cerem accelerarea procesului de aderare pentru statele ce își demonstrează clar parcursul democratic și proeuropean, precum Republica Moldova.
 
Solicităm, de asemenea, acordarea de sprijin tehnic suplimentar și acces la Instrumentul de Asistență pentru pre-aderare (IPA III), dedicat special țărilor candidate la Uniunea Europeană.
 
În pofida situației dificile din Republica Moldova, cauzată de criza energetică și de războiul din Ucraina, autoritățile de la Chișinău reușesc să implementeze într-un ritm foarte bun recomandările Comisiei Europene din luna iunie privind acordarea statutului de stat candidat. Acest lucru demonstrează un angajament clar pentru parcursul european al țării.
 
Tocmai de aceea, noi, Uniunea Europeană, trebuie să oferim autorităților și cetățenilor Republicii Moldova și mai mult sprijin pentru realizarea următorilor pași în procesul de aderare”, a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:4,12 m/s
Wed
4
Thu
6
Fri
7
Sat
9
Sun
10
Arhivă Radio Chișinău