Sibiu | A fost sfințită singura biserică de gheață din România, cea de la Bâlea Lac

  • 26 Ianuarie 2018 18:50
Sibiu | A fost sfințită singura biserică de gheață din România, cea de la Bâlea Lac

Un sobor format din câțiva preoți de la mai multe culte au sfințit, vineri, singura biserică de gheață din România, cea aflată la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș.

Ceremonia religioasă a avut loc în prezenta a zeci de turiști aflați la Bâlea Lac, relatează Agerpres.

Primul eveniment programat în Biserica de Gheață va avea loc în data de 10 februarie, când doi români se vor cununa în acest lăcaș de cult.

Biserica de Gheață de la Bâlea Lac este deschisă zilnic pentru turiștii care doresc să o viziteze sau să se roage în ea. Este o biserică de mici dimensiuni, în care există un altar cu cruce de gheață.

Biserica de Gheață a fost ridicată pentru prima dată în 2007, în sălbăticia Munților Făgăraș, la Bâlea Lac, chiar pe locul unde Nicolae Ceaușescu plănuia să își ridice hotelul numit Palatul Cristal. Primul eveniment religios din această biserică a fost botezul lui Christoff, băiatul patronului Hotelului de Gheață.

Această biserică din Munții Făgăraș se numără printre puținele de acest fel din lume.

Accesul la complexul turistic de gheață de la Bâlea Lac, unic în România, se face doar cu telecabina. Turiștii pot merge cu mașina pe Transfăgărășan până la Bâlea Cascadă, de unde este posibil transportul pe cablu. Un drum dus-întors cu telecabina la Bâlea costă 60 de lei de persoană. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău