Și deputații Partidului Șor au publicat rezultatele testelor la COVID-19

  • 30 Mai 2020 14:03
Și deputații Partidului Șor au publicat rezultatele testelor la COVID-19

Și deputații Partidului Șor au publicat, pe Facebook, rezultatele testelor la COVID-19, după ce președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi, a semnat o dispoziției prin care obligă angajații instituției să le efectueze. Decizia vine după ce deputatul PDM, Eugen Nichiforciuc, a fost infectat cu COVID-19.

„Având în vedere și activitatea noastră permanentă în teritoriu, motiv pentru care intrăm în contact cu foarte multă lume, am efectuat testul la COVID și vrem să anunțăm că rezultatul, atât pentru mine, cât și colegii mei deputați este negativ”, a anunțat reprezentanta dormațiunii, deputatul Marina Tauber.

Referitor la faptul că fracțiunea Partidului Șor nu ar respecta regimul de autoizolare, Tauber se arată convinsă că „indicația Zinaidei Greceanîi privind regimul de carantină pentru deputați vine la îndemnul lui Dodon, căruia îi este frică să nu piardă majoritatea parlamentară și Guvernul lui”. „El își dorește să țină deputații închiși în casă, pentru ca să nu mai plece cineva din fracțiunea PDM și să nu înceapă valul plecărilor și din fracțiunea PSRM”, a mai spus deputatul. 

Menționăm că și deputații celorlalte partide din opoziție, PAS, Platforma DA, precum și din grupul „Pro Moldova”, au prezentat rezultatele negative la testele pentru COVID-19, venind cu apelul organizării ședințelor în plen ale Parlamentului pentru a vota legile necesare accesării asistenței macrofinanciare din partea UE. Pe de altă parte, deputații PSRM susțin că după ce asistenții vicepreședinților Parlamentului, Alexandru Slusari și Vlad Bătrâncea, au fost depistați ca fiind infectați cu coronavirus, legiuitorii vor trebui să stea încă cel puțin două săptămâni în izolare. În afară de Eugen Nichiforciuc,  și deputatul PSRM, Vladimir Mizdrenco, susțiune că a fost testat pozitiv. 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău