Sheriff - Sfîntul Gheorghe va fi finala Cupei Moldovei la fotbal

  • 05 Mai 2021 13:33
Sheriff - Sfîntul Gheorghe va fi finala Cupei Moldovei la fotbal

Sheriff Tiraspol și Sfîntul Gheorghe Suruceni se vor duela în finala Cupei Moldovei. Tiraspolenii s-au calificat în ultimul act după ce au învins deținătoarea în exercițiu a trofeului, FC Petrocub cu 3-1, transmite IPN.

Petrocub a deschis scorul prin Mihai Platica în minutul 56, însă peste 8 minute gazdele au egalat prin columbianul Frank Castaneda. Sheriff a preluat conducerea în minutul 81 după golul lui Adama Traore, iar Dimitrios Kolovos a înscris în prelungirile reprizei secunde. „Pentru prima dată am savurat cu adevărat meciul. O partidă de cupă, care este de neprețuit. Voi spune că în asemenea meciuri se naște o echipă adevărată”, a declarat antrenorul echipei Sheriff, Yuri Vernydub.

În cealaltă semifinală, Sfîntul Gheorghe s-a impus în fața lui Dinamo-Auto cu 2-1. Nicolai Solodovnicov a înscris pentru „sfinți”, dar gazdele au egalat repede, prin Abdula Genaev. Învingătoarea s-a decis în prelungiri, unde Sfîntul Gheorghe a dat lovitura, prin Victor Stînă.

Finala Cupei Moldovei se va disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău, pe 30 mai. Sheriff și Sfîntul Gheorghe s-au mai întâlnit în ultimul act al competiției în 2019. Atunci „viespile” s-au impus cu 1-0 în prelungiri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău