SFS de comun cu perceptorii fiscali vor intensifica acțiunile privind reducerea restanței la impozitul pe bunurile imobiliare

  • 17 Noiembrie 2021 09:41
SFS de comun cu perceptorii fiscali vor intensifica acțiunile privind reducerea restanței la impozitul pe bunurile imobiliare

Serviciul Fiscal de Stat a organizat, pe 16 noiembrie 2021, o ședință de lucru la care au participat circa 150 de perceptori fiscali. În cadrul întrevederii au fost discutate o gamă largă de subiecte, precum: recuperarea creanțelor la impozitul pe bunurile imobiliare/impozitul funciar de la contribuabilii persoane fizice-cetățeni, problemele pe care le întâmpină în procesul de lucru, dar și soluțiile de îmbunătățire.

Directoarea Serviciului Fiscal de Stat, doamna Rozalina Albu, a mulțumit perceptorilor fiscali pentru receptivitate și implicare în procesul de recuperare a creanțelor la impozitul pe bunurile imobiliare/impozitul funciar de la contribuabilii persoane fizice-cetățeni: „Ne dorim ca prin intermediul Dumneavoastră să ajungem la cât mai mulți contribuabili, să-i informăm despre restanța înregistrată, astfel evitând situația când se va ajunge la executarea silită a acestor obligații”.

Astfel, în următoarele 2 săptămâni, perceptorii fiscali vor contacta contribuabilii care înregistrează restanță la impoziul pe bunurile imobiliare/impozitul funciar și îi vor informa despre acest fapt, precum și despre modalitățile de stingere a acestor obligații. Totodată, perceptorii fiscali vor oferi suportul necesar în vederea verificării corectitudinii tuturor calculelor premergător inițierii procedurii de executare silită a obligațiilor fiscale respective.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost discutate și dificultățile pe care le întâmpină perceptorii fiscali în activitatea zilnică, menționând în acest sens necesitatea actualizării/îmbunătățirii serviciilor electronice cu care lucrează, astfel încât să aibă disponibilă toată informația necesară realizării sarcinilor.

În context, Directorul adjunct al SFS, domnul Igor Țurcanu a menționat că, în vederea asigurării unui sistem de administrare fiscală modern, autoritatea fiscală depune eforturi conjugate întru dezvoltarea și actualizarea în permanență a serviciilor electronice prestate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:3,6 m/s
Thu
1
Fri
2
Sat
1
Sun
2
Mon
0
Arhivă Radio Chișinău