Severodonețk continuă să reziste. „Rușii au ajuns la periferie și au capturat hotelul Pacea. Nu îi putem scoate momentan de acolo”

  • 28 Mai 2022 13:55
Severodonețk continuă să reziste. „Rușii au ajuns la periferie și au capturat hotelul Pacea. Nu îi putem scoate momentan de acolo”

Orașul-cheie Severodonețk, ultimul punct major de rezistență al armatei ucrainene din Lugansk, continuă să reziste atacurilor armatei ruse care încă nu a reușit să încercuiască orașul complet, a declarat guvernatorul ucainean al regiunii, citat de CNN.

„Rușii au ajuns la periferia orașului și au capturat hotelul Mir (Pacea)”, a declarat Serhii Haidai, guvernatorul ucrainean al Luganskului. „Nu îi putem momentan scoate din hotel, dar au deja mulți morți. Băieții noștri rezistă”, a spus Haidai, potrivit DIGI24.

Deși accesul spre orașul Severodonețk nu este încă complet tăiat de trupele ruse, guvernatorul spune că, pe ruta Lisiceansk-Bahmut, doar mașinile mici pot trece, nu și vehiculele mai mari sau camioanele. Chiar și așa, drumul este extrem de periculos, deoarece multe mașini au fost mitraliate sau atacate de ruși pe respectiva rută.

Conform lui Haidai, rușii au concentrate 25 de grupuri tactice la nivel de batalion în regiunea Lugansk - ceea ce înseamnă 10.000 de militari. Acestora li se adaugă „cantități substanțiale” de tehnică militară.

Trupele Moscovei care acționează în Lugansk mai includ recruți din rândul separatiștilor pro-ruși din Donbas, luptători ceceni și contractori militari privați.

În prezent, principalul efort al Moscovei se concentrează asupra pungii create de trupele ruse în jurul orașului Severodonețk, pe care încearcă să îl înconjoare complet.

Trupele ruse din Donbas vor încerca, cel mai probabil, o nouă forțare a râului Siverski Doneț, unde au suferit deja pierderi grele, după ce armata rusă a anunțat capturarea orașului Liman, situat în nordul regiunii Donețk, conform unui raport publicat sâmbătă de ministerul britanic al Apărării despre situația războiului din Ucraina.

Liman este un oraș strategic în regiunea Lugansk, fiind un important nod feroviar, care ar permite trupelor ruse accesul la mai multe poduri rutiere și de cale ferată peste râul Siverski Doneț.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău