Sesizare la ANI | PUN cere demisia judecătorului Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, pe motiv că acesta ar deține și funcția de președinte al unui partid politic

  • 06 Mai 13:24
Sesizare la ANI | PUN cere demisia judecătorului Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, pe motiv că acesta ar deține și funcția de președinte al unui partid politic

Partidul Unității Naționale (PUN) cere demisia judecătorului Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, pe motiv că acesta ar deține concomitent și funcția de președinte al unui partid politic și anume al formațiunii „Moldova Unită - Единая Молдова”. O sesizare în acest sens a fost depusă la Autoritatea Națională de Integritate, solicitând examinarea în regim prioritar și constatarea stării de incompatibilitate.

„Cerem demisia judecătorului Vladimir Țurcan de la Curtea Constituțională. Judecătorului Curții Constituționale Vladimir Țurcan trebuie să-i fie ridicată imunitatea și să fie demis din funcție. Într-un stat de drept este inadmisibilă situația ca un judecător la Curtea Constituțională să fie și președinte a unui partid politic. Acest judecător a ignorat în mod grosolan toate normele de drept, iar pentru acest fapt trebuie să răspundă. Cerem Autorității Naționale de Integritate să examineze în regim prioritar această sesizare și să constate incompatibilitatea acestor funcții”, se arată în mesajul PUN, publicat pe pagina de Facebook a formațiunii.

Nici judecătorul Vladimir Țurcanu, nici Curtea Constituțională nu au venit, deocamdată, cu o reacție.

Potrivit datelor de pe site-ul Agenției Servicii Publice, Vladimir Țurcan figurează în calitate de președinte al partidului „Moldova Unită - Единая Молдова”.

Până în 2010, formațiunea se numea Partidul Dezvoltării Spirituale din Moldova, dar și-a schimbat denumirea în „Moldova Unită - Единая Молдова”, după aderarea mai multor fruntași ai Partidului Comuniștilor, inclusiv a lui Vladimir Țurcanu, care a fost ales președinte. În 2012, formațiunea decide să se alăture Partidului Socialiștilor, condus de Igor Dodon.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Wed
19
Thu
20
Fri
20
Sat
20
Sun
21

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău