Sesiunea de primăvară a Parlamentului va începe pe 4 februarie

  • 31 Ianuarie 2019 14:15
Sesiunea de primăvară a Parlamentului va începe pe 4 februarie

Sesiunea de primăvară a Parlamentului va începe pe 4 februarie. Președintele Parlamentului Andrian Candu a semnat o dispoziție în acest sens.

Începând cu săptămâna viitoare, deputații își vor relua activitatea în organele de lucru ale Parlamentului. Miercuri, 6 februarie, va avea loc ședința Biroului permanent al Parlamentului, care va stabili data primei ședințe plenare din sesiunea de primăvară.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Legislativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

Mandatul Parlamentului de legislatura a XX-a a expirat la 30 noiembrie 2018. Conform prevederilor Constituției, mandatul Parlamentului se prelungește până la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, Parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărâri etc., poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar.  

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău