Serviciului Național Unic pentru apelurile de urgență 112 implimentat și în Republica Moldova

  • 22 Ianuarie 2015 11:29
Serviciului Național Unic pentru apelurile de urgență 112 implimentat și în Republica Moldova

O misiune de experți internaționali în domeniul tehnlogiei informației și comunicațiilor se află în aceste zile la Chișinău.

Împreună cu reprezentanții ministerului de resort aceștia urmează să elaboreze studiul de fezabilitate pentru crearea și implementarea în Republica Moldova, a Serviciului Național Unic pentru apelurile de urgență 112. Documentul va conține studiul rețelelor publice de comunicații electronice, conceptul tehnic al Sistemului Informațional Automatizat 112, proiectul tehnic pentru crearea Serviciului, evaluarea costurilor și beneficiilor. Lucrările asupra studiul de fezabilitate urmează a fi finalizate către mijlocul lunii februarie și vor servi ca baza pentru deciziile de rigoare ale Guvernului.

 Legea privind organizarea și funcționarea Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112 a fost adoptată de Parlament pe 25 iulie 2014 și are drept obiectiv asigurarea unui nivel sporit de siguranță și protecție a populației pe întreg teritoriul Republicii Moldova în situatii de criză cu utilizarea capacităților moderne ale rețelelor de comunicații electronice și a sistemelor informatice automatizate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău