Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a neutralizat o rețea informatică rusă. Erau distribuite inclusiv arme de foc, dispozitive explozive și stupefiante

  • 18 Februarie 15:53
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a neutralizat o rețea informatică rusă. Erau distribuite inclusiv arme de foc, dispozitive explozive și stupefiante

Serviciul de securitate (SBU) din Ucraina a anunțat ieri, 17 februarie, că a întrerupt o rețea de „ferme bot" și a confiscat echipamente pentru calculatoare și telecomunicații, susținute de servicii online ruse în cinci orașe ucrainene.

Platformele de telecomunicații au fost utilizate pentru a crea și promova 8000 de conturi și grupuri de socializare false care au fost folosite pentru a răspândi „informații false despre situația din Ucraina, pentru a incita la proteste, a speria publicul, a trimite notificări despre amenințări cu bombe pe site-urile de infrastructură critică" și troli care acționau împotriva conturilor oficialilor de rang înalt, a anunțat SBU pe site-ul său web, citat de Radio Europa Liberă, potrivit defenseromania.ro.

Operațiunea a avut loc în capitala Kiev, Harkov, Dnipro, Dubno în regiunea Rivne și Irpin în regiunea Kiev.

Arme de foc, dispozitive explozive și stupefiante au fost, de asemenea, distribuite prin intermediul conturilor de socializare. Aceste conturi au fost înregistrate pe Internet prin intermediul serviciilor online ruse care au furnizat servicii virtuale de număr mobil.

Unele echipamente au fost folosite pentru reorganizarea ilegală a traficului de telefonie mobilă de la doi transportatori mobili „creați ilegal" care operează pe teritorii pe care forțele susținute de Rusia le controlează în partea de est a țării, a declarat SBU.

În timp ce efectua căutări în cele cinci orașe, SBU a găsit echipamente informatice, modemuri GSM, gateway-uri de rețea de calculatoare și peste 22.000 de cartele SIM de la transportatorii mobili ucraineni.

Implicarea organismelor speciale și de informații rusești în fermele bot este în curs de verificare, a declarat SBU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
16,82 °C
cer fragmentat
Umiditate:21 %
Vint:3,1 m/s
Sun
9 °C
Mon
8 °C
Tue
10 °C
Wed
12 °C
Thu
14 °C

Curs oficial BNM 05 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1217 -0.0000
USD 18.4281 -0.0000
RON 4.1664 -0.0000
UAH 0.6689 -0.0000
RUB 0.2348 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău