Serviciul Vamal îndeamnă călătorii să opteze pentru punctele de trecere ale frontierei mai puțin solicitate

  • 23 Decembrie 2023 13:45
Serviciul Vamal îndeamnă călătorii să opteze pentru punctele de trecere ale frontierei mai puțin solicitate

Serviciul Vamal îndeamnă călătorii să optezei pentru traversare prin toate posturilor vamale de frontieră, în scopul minimizării timpilor de traversare a frontierei de stat.

 
Astăzi, cele mai aglomerate posturi vamale de frontieră pentru persoanele fizice aămân a fi Leușeni, Sculeni și Palanca. În acest context, Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii, din timp să se informeze și să aleagă și alte puncte de trecere din proximitate, arată un comunicat al Serviciului Vamal.
 
Astfel, pe linia postului vamal de frontieră (PVFI) Leușeni-Albița este PVFI Leova-Bumbăta, cu un program de muncă pe timp de zi (08:00 - 20:00) sau PVFI Cahul-Oancea, în apropierea PVFI Sculeni este PVFI Costești-Stânca, un alt post vamal prin care puteți traversa este PVFI Lipcani - Rădăuți Prut, iar în proxima PVFI comun Palanca-Maiaki-Udobnoe se află PVFI Tudora-Starokazacie.
 
Amintim că, în prezent sunt funcționale cu România 8 posturi vamale de frontieră, iar cu Ucraina – 28 de posturi vamale de frontieră.
 
Pentru informații suplimentare, contactați-ne: Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal (022 788 888) sau Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717).
 
La fel, în timp real poate fi urmărită situația la trecerea frontierei pe platformele https://customs.gov.md/ro/traffic sau https://border.gov.md/camere-web .
Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău