UPDATE / Leușeni-Albița, sensul de ieșire din R. Moldova: fluxul de călători și mijloacelor de transport este în descreștere

  • 01 Iunie 2023 12:07
UPDATE / Leușeni-Albița, sensul de ieșire din R. Moldova: fluxul de călători și mijloacelor de transport este în descreștere

Leușeni-Albița, sensul de ieșire din R. Moldova: fluxul de călători și mijloacelor de transport este în descreștere. În continuare, cele patru autorități de frontieră și vamale din R. Moldova și România lucrează la capacitate pentru a asigura trecerea rapidă a frontierei, transmite Poliția de Frontieră.

Pentru călători, din timp să se verifice actele de călătorie și să se aleagă un punct de trecere mai puțin aglomerat. Amintim că este funcțional PTF Leova-Bumbăta, ceea ce ar permite trecerea frontierei pentru mijloacele de transport cu capacitate ce nu depășește 3,5 tone. Optați pentru acest punct de trecere!

Situația din punctele de trecere a frontierei poate fi urmărită online, accesând https://border.gov.md/camere-web pentru a alege un punct de trecere mai puțin aglomerat. La fel, pentru călători este pus la dispoziție un număr de call centru: 022 259 717, contactați-ne.

La frontiera cu România avem deschise traficului 7 puncte de trecere, iar la granița cu Ucraina sunt funcționale 42 de puncte de trecere.

Știrea inițială:

Astăzi, 1 iunie, Serviciul Vamal a anunțat că în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița pe sensul de ieșire din Republica Moldova, intrare în România, se atestă o creștere a valorilor de trafic. Cele patru autorități vamale și de frontieră din Republica Moldova și România lucrează la capacitate maximă pentru a asigura trecerea rapidă a frontierei.

Zilele de 1 și 2 iunie au fost declarate libere în Republica Moldova, în legătură cu organizarea în țara noastră a Summitului Comunității Politice Europene. Autoritățile au anunțat că pe parcursul desfășurării Summitului toate punctele de trecere a frontierei terestre vor activa în regim obișnuit, fără modificări în programul de activitate. Totodată, mulți dintre cetățenii noștri au decis să profite de această minivacanță pentru a petrece timpul peste hotarele țării.

În aceste condiții, Serviciul Vamal a precizat că anticipează o creștere a fluxului pe sensul de ieșire din Republica Moldova, fapt ce va impune aplicarea unor măsuri suplimentare în vederea degajării circulației transfrontaliere. Printre acestea se numără suplinirea numărului de angajați și asigurarea cu tehnică specială de control, folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei, aplicarea procedurii REVERS, ceea ce presupune redirecționarea traficului pe pistele disponibile de pe sensul opus de deplasare și interoperabilitatea bazelor de date și schimb reciproc de informații privind fluxul de călători și mijloace de transport.

Totodată, pe pagina Serviciului Vamal poate fi accesată rubrica „Traficul on-line în posturile vamale de frontieră”. Astfel, participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, deoarece au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport de la punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic. La fel, pentru călători este pus la dispoziție un Centrul Unic de Apel – 0 22 78 88 88. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău