Serviciul Vamal a lansat Punctul de Informare pentru Comerț Extern

  • 11 Februarie 2020 13:36
Serviciul Vamal a lansat Punctul de Informare pentru Comerț Extern

Reprezentanții mediului de afaceri, dar cetățenii simpli, care vor să obțină informații despre legislația și activitatea vamală, pot apela la Punctul de Informare pentru Comerț Extern, lansat astăzi de Serviciul Vamal în cadrul Centrului Unic de Apel. Noul instrument de informare vine să faciliteze, în primul rând, activitatea companiilor implicate în comerțul internațional și a participanților la traficul transfrontalier.

Punctul de Informare pentru Comerț Extern va funcționa în regim non-stop și va putea fi apelat din orice colț al lumii la numărul de telefon +373 22 78 8888.

Potrivit directorului Serviciului Vamal, Sergiu Burduja, în cazul în care operatorii nu vor ști să răspundă la întrebări, apelurile vor fi direcționate către alți specialiști din cadrul Serviciului Vamal.

”Întrebările sunt frecvente, referitor la legislație, la procedura de export, import, la regulamente interne, care nu sunt prea bine cunoscute de agenții economici, la unele directive. Răspunsurile sunt date în diferite limbi. Dacă este necesar, apelurile sunt direcționate la alți specialiști pentru a fi consultate”, a spus Sergiu Burduja.

Punctul de Informare pentru Comerț Extern a fost lansat grație suportului Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Programului Reforme Structurale în Moldova. Directorul de program, Douglas Muir, a informat că această este doar una dintre activitățile desfășurate în comun cu Serviciul Vamal.

”Atunci când un agent economic are probleme determinate de domeniul vamal sau un cetățean simplu are întrebări referitor la o lege, la o procedură, aceștia au acum posibilitatea de a contacta Serviciul Vamal prin orice canal de comunicare skype, email, chat și să primească un răspuns comprehensiv și rapid”, a precizat Douglas Muir.

În context, directorul de program a informat că în câteva săptămâni va fi lansat și Portalul de Informații Comerciale.

În cadrul Centrului Unic de apel al Serviciului Vamal va funcționa, de asemenea, și linia Anticorupție, unde cetățenii vor putea comunica acte de corupție și abuzurile comise de către funcționarii vamali.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău