Serviciul Vamal a încasat peste 741,3 mln de lei în ultima săptămână. Peste 8 milioane de lei au provenit de la companiile din regiunea transnitreană

  • 29 Ianuarie 12:24
Serviciul Vamal a încasat peste 741,3 mln de lei în ultima săptămână. Peste 8 milioane de lei au provenit de la companiile din regiunea transnitreană

În ultima săptămână, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 741,3 milioane de lei (circa 37 mln de euro)

Potrivit Serviciului Vamal, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 68,7 milioane de lei. Totodată, de la începutul anului curent, pentru bunurile ce depășesc limita neimpozabilă, au fost încasate plăți în valoare de peste 115 milioane de lei, ceea ce reprezintă 5,9% din totalul sumei încasate în perioada respectivă.

De la începutul anului, odată cu intrarea în vigoare a prevederilor noului Cod vamal, de către agenții economici din regiunea transnistreană au fost achitate taxe vamale în sumă de 8,4 milioane de lei.

„Din totalul declarațiilor vamale - 578 depuse de către agenții economici care nu au relații fiscale cu sistemul bugetar, taxa vamală a fost achitată pentru 262 de declarații, iar alte 316 au fost depuse cu aplicarea preferințelor, fiind prezentate certificate de origine preferențiale”, a precizat Serviciul Vamal.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

La fel, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11 178 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 61 742 de traversări. De la începutul anului, au fost perfectate 32 873 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 290 591 de traversări.

În anul curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 1,948 miliarde de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău