Serviciul Național de Securitate din Armenia le cere cetățenilor să se abțină de la acțiuni care ar amenința securitatea națională

  • 25 Februarie 2021 14:14
Serviciul Național de Securitate din Armenia le cere cetățenilor să se abțină de la acțiuni care ar amenința securitatea națională

Serviciul Național de Securitate din Armenia a adresat un apel, prin care le cere cetățenilor să se abțină de la acțiuni care ar pune în pericol securitatea națională, avertizând cu privire la asumarea responsabilității. Declarația Serviciului Național de Securitate din Armenia a fost publicată pe site-ul instituției.

"În situația actuală, Serviciul Național de Securitate din Armenia a adresat un apel, prin care le cere cetățenilor să se abțină de la acțiuni care ar amenința securitatea națională, avertizând că orice acțiune ilegală va primi un răspuns adecvat din partea forțelor de ordine", se specifică în declarația instituției. Statul Major al Armatei Armene a cerut demisia premierului Nikol Pașinian.

Premierul armean, Nikol Pașinian, a venit în fața susținătorilor săi, în Piața Republicii, din Erevan, relatează Sputnik Armenia. Potrivit lui Pașinian, situația din republică este sub control și poate fi rezolvată în mod pașnic. El a mai declarat că Armata Armeană se subordonează premierului și poporului.
"Cel mai important fapt este că suntem cu toții calmi. În interiorul țării nu există inamici, acesta fiind cel mai important fapt, dar există probleme care trebuie examinate", a afirmat premierul. În plus, Pașinian a adăugat că el consideră declarațiile Statului Major al Armatei Armene, prin care se cere demisia Guvernului, drept o reacție bazată pe emoții. "Și nu ar trebui să fim extrem de stricți cu frații noștri", a adăugat el, în acest context.
Amintim că Statul Major al Armatei Armene a cerut demisia lui Nikol Pașinian. Ca urmare, premierul Armeniei a catalogat declarația Statului Major General o încercare de lovitură de stat militară.
De asemenea, a devenit cunoscut faptul că opoziția armeană organizează un miting al oponenților lui Pașinian în Piața Libertății, la ora 15:00, pentru a sprijini demersul conducerii Armatei Armene. Mișcarea pentru Salvarea Patriei (MSP) din Armenia, mișcare de opoziție, susține cererea Statului Major General al Armatei Armene, potrivit căreia premierul armean, Nikol Pașinian, ar trebui să demisioneze și le-a cerut susținătorilor săi să participe la un miting în capitala Erevan.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău