Serviciul Fiscal de Stat a blocat mai multe conturi bancare deținute de Platon, Șor, Andronachi și Kalinin

  • 13 Februarie 13:56
Serviciul Fiscal de Stat a blocat mai multe conturi bancare deținute de Platon, Șor, Andronachi și Kalinin

Serviciul Fiscal de Stat a decis blocarea fondurilor/resurselor economice deținute de patru persoane, foști sau actuali cetățeni ai Republicii Moldova, având la bază sesizarea băncii Moldindconbank.

Potrivit deciziilor Serviciului Fiscal de Stat este vorba de șase conturi bancare ale lui Ilan Șor, patru conturi ale lui Alexandr Kalinin (cetățenia căruia a fost retrasă de către președinta Maia Sandu), trei conturi bancare ale lui Veaceslav Platon și un cont bancar deținut de Vladimir Andronachi, scrie moldstreet.com.

Decizia a fost luată de Serviciul Fiscal de Stat în urma sesizării depuse de banca Moldindconbank.

Toate cele patru persoane sunt subiecți ai restricțiilor "conform deciziei Consiliului Interinstituțional de Supervizare nr.1 din 27.12.2023, în temeiul art.29 din Legea privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale nr. 25/2016".

Anterior, Fiscul a mai blocat conturile deținute la Moldova Agroindbank de Veaceslav Platon, Vladimir Andronachi, precum și patru conturi bancare ale lui Vladimir Plahotniuc. 

În plus, au fost blocat un pachet de circa 65 de mii de acțiuni Unibank, cu o valoare nominală de 200 de lei, deținute de Marina Tauber. Această bancă a făcut parte din Holdingul Șor, a fost implicată în frauda bancară și este în proces de lichidare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău