Serviciul „Echipa Mobilă” va fi extins în alte trei raioane. ATAS Nord a primit trei mașini în valoare de 1,15 milioane de lei

  • 12 August 13:14
Serviciul „Echipa Mobilă” va fi extins în alte trei raioane. ATAS Nord a primit trei mașini în valoare de 1,15 milioane de lei

Trei mașini în valoare de 1,150 milioane lei au fost donate astăzi Agenției Teritoriale de Asistență Socială (ATAS) Nord. Cu ajutorul vehiculelor, lucrătorii din domeniul asistenței sociale vor putea oferi servicii mai multor cetățeni din teritoriu, în special în localitățile și comunitățile mai îndepărtate și greu accesibile, informează MOLDPRES.

Cele trei mașini vor fi utilizate pentru extinderea echipelor mobile din cadrul Structurilor Teritoriale de Asistență Socială subordonate ATAS Nord. Astfel, donația va contribui la lansarea Serviciului „Echipa Mobilă” în alte trei raioane din țara noastră. Acestea sunt Ocnița, Râșcani și Briceni. Serviciul „Echipa Mobilă” presupune că o echipă de profesioniști se deplasează la domiciliul beneficiarilor, care sunt copii și adulți cu dizabilități severe, pentru a oferi servicii și suport de reabilitare și de integrare a acestor persoane în comunitate și în societate.

Autovehiculele au fost procurate cu suportul financiar al Uniunii Europene  în cadrul proiectului „Moldova Assist: îmbunătățirea accesului la servicii publice de calitate și a coeziunii sociale”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de People in Need Moldova. 

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a declarat astăzi, la evenimentul de donare a mașinilor că „miza principală a reformei RESTART sunt investițiile în colegii din prima linie”. „Urmează ca în trei raioane să lansăm Serviciul „Echipa mobilă” prin care o echipă de profesioniști se deplasează la domiciliul beneficiarilor, vorbim de copii și adulți cu dizabilități severe, pentru a oferi servicii și suport de reabilitare, de integrare a acestor persoane în comunitate și în societate. Acest serviciu a fost lansat în anul 2011 și la începutul anului curent era funcțional doar în 15 raioane din 33. Pe parcursul acestui an am creat trei servicii în trei raioane. Astăzi punem bazele pentru a crea serviciul în alte trei raioane: Ocnița Râșcani și Briceni. Până la sfârșitul acestui an urmează să creăm acest serviciu în toate raioanele țării”, a remarcat ministrul.  

Marcia Kammitsi, Manager de Programe în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a afirmat că donația oferită pune fundamentul unui serviciu foarte important, și anume serviciul de asistență socială, pentru a crea o societate rezilientă și a asigura stabilitatea. „Fiecare persoană, indiferent unde trăiește, ar trebui să aibă acces liber la servicii care pot îmbunătăți calitatea vieții. Aceste unități mobile vor furniza servicii specializate pentru a atenua provocările cu care se confruntă unele persoane. Scopul donației este ca aceste trei unități mobile să completeze locurile lipsă, să depășească barierele și să facă o schimbare tangibilă în viețile persoanelor și familiilor în regiunile în care acest serviciu nu a mai existat până acum”, a precizat oficialul. 

Guillermo Llinas, Director de Țară, People in Need Moldova, a afirmat că vehiculele donate vor crea condiții pentru a fi livrate servicii calitative persoanelor care au nevoie.

Directoarea Agenției Teritoriale de Asistență Socială Nord, Alina Postolache, a menționat că prin donația primită, Agenția va reuși să acorde servicii unui număr mai mare de beneficiari.

Donația are loc în contextul implementării reformei „Restart”. Reforma își propune să îmbunătățească guvernanța și transparența în sistemul de asistență socială și să asigure accesul uniform și echitabil al populației vulnerabile la servicii sociale de calitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău