Serviciul de apostilare al actelor va fi disponibil și pe telefonul mobil

  • 16 Octombrie 16:06
Serviciul de apostilare al actelor va fi disponibil și pe telefonul mobil

Serviciul de apostilare a actelor este acum disponibil prin intermediul aplicației EVO. Această opțiune, recent introdusă, facilitează accesul la apostilare direct de pe telefonul mobil.

Potrivit Ministerului Justiției, pentru a utiliza serviciul, trebuie să aveți aplicația EVO instalată pe telefon, apoi să accesați categoria „Servicii publice” - „Justiție și aplicarea legii” - „Aplicarea apostilei pe actele oficiale”. 

„Primul pas în proces este depunerea cererii și a documentelor necesare pentru apostilare. Aceasta se poate realiza online, având nevoie de semnătura electronică sau mobilă (EVOSign). În caz contrar, pachetul de documente va trebui depus la sediul ARIJ. Procesul de obținere a apostilei durează între trei și cinci zile lucrătoare, iar documentele apostilate vor fi disponibile tot prin aplicația EVO sau MCabinet”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției. 

Cererea de apostilare poate fi depusă la orice oră, iar opțiunea de interacțiune online cu autoritățile economisește timpul solicitantului, eliminând birocrația și cozile de la ghișee.

Pentru depunerea solicitării de apostilare la ghișeu, programarea se face pe site-ul apostilare.gov.md.

Apostila este necesară atunci când trebuie autentificată originea unui act oficial. Explicația este simplă, autoritățile dintr-un alt stat decât cel care emite documentul nu au de unde să știe că documentele nu sunt false, de aceea este nevoie de apostilare. Poate fi nevoie de apostilă în următoarele situații: când te căsătorești, sau când aplici pentru o altă cetățenie.

Serviciul de apostilare al actelor va fi disponibil și pe telefonul mobil

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,24
Cer fragmentat
Umiditate:62 %
Vint:4,63 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău