Serviciu unic integrat al apelurilor de urgență 112

  • 17 Februarie 2016 20:17
Serviciu unic integrat al apelurilor de urgență 112

Guvernul a aprobat 4 proiecte de hotărâri ce prevăd crearea serviciului unic integrat al apelurilor de urgență 112.

Va fi creat un comitet interdepartamental pentru asigurarea interacțiunea dintre serviciul 112 și serviciile specializate de urgență, a declarat ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari.

„Utilizare numărului unic de apelare a serviciilor de urgență 112 va asigura organizarea adecvată și eficientă a serviciilor de urgență pe întreg teritoriul țării, conform standardelor europene. Utilizarea numărului 112 va permite alertarea și implementarea simultană a tuturor serviciilor de urgență necesare și creșterea operativității reacționării”, a declarat Vasile Botnari.

Premierul Pavel Filip, care a deținut anterior funcția de ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, a menționat că el nu a reușit să promoveze aceste proiecte pe parcursul mai multor ani. Prim-ministrul a mai menționat că dacă serviciile de urgență vor acționa în colaborare unele cu altele, pe viitor vor putea fi evitate tragedii ca cea care s-a întâmplat cu familia Baștovoi, când o persoană a decedat ca urmare a scurgerii de gaze, iar medicii nu au putut intra în casă pentru a o salva.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău