Serviciile speciale din Ucraina au înregistrat peste 100 de atacuri cibernetice în două luni

  • 17 Februarie 2022 09:17
Serviciile speciale din Ucraina au înregistrat peste 100 de atacuri cibernetice în două luni

Șeful Departamentului de Securitate Cibernetică din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Ilia Vitiuk, a declarat că, în ultimele două luni, serviciile speciale ucrainene au înregistrat peste 100 de atacuri cibernetice, scrie Rador.

"În decurs de două luni, am înregistrat peste 100 de atacuri cibernetice diferite, chiar dacă nu au fost atât de mari și vizibile" - a precizat Vitiuk. Oficialul a adăugat că ultimul mare atac DDoS indică faptul că acesta a fost pregătit la nivel de stat de către servicii speciale, pentru că au fost implicate resurse financiare, tehnice și de infrastructură foarte mari. Potrivit lui Ilia Vitiuk, SBU înregistrează atacuri fără precedent asupra spațiilor informațional și cibernetic din Ucraina.

"Nu este vorba doar despre demonstrație de forță la granițe și de atacuri DDoS, ci și de mitinguri plătite, alerte false cu bombă și campanii psihologice de dezinformare" - a explicat șeful Departamentului de Securitate Cibernetică din cadrul SBU. Amintim că, pe 15 februarie, Ucraina a fost afectată de atacuri cibernetice de amploare. Inițial, au fost vizate site-urile băncilor PrivatBank și Oșciadbank, precum și cele ale Ministerului Apărării și ale Forțelor Armate. Hackerii au atacat apoi alte bănci, inclusiv Monobank și Diia, o aplicație de servicii publice online. În noaptea de 15 spre 16 februarie, au fost atacate peste zece site-uri guvernamentale, inclusiv al Ministerului Afacerilor Interne din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău